Родопската баница, наречена клин, е необичайна със съставките, които родопчанката използва за нейното приготвяне. Опитвали ли сте баница с ориз, мляко, сирене, масло, а през пролетта и с листа от спанак или лапад? Е, ако не сте - тук ще ви предложат именно такава.
Родопчаните от Борино ще приготвят за вас чудесни ястия специално за вас - пататник, смилянски фасул, фасульовица, качамак, сърми, чеверме.
Чевермето е атракция, която не трябва в никакъв случай да пропуснете. Удоволствието да бъдеш до жарта на горската поляна и да гледаш как чевермето се върти на шиш, е нещо, което дълго се помни.
Всяка къща за гости и семеен хотел в Борино ще ви предостави възможността да се включите в приготвянето на тези кулинарни изкушения, ако желаете.
За предварителна резервация:
Инфоцентър Борино
тел.: 03042/ 2787
мейл: infocenter@borino.org